Hoezo Robin Wood?

Hoezo Robin Wood ?

De sprankeling van klanken in de muziekdoosjes hebben mij vanaf het begin al de associatie opgeroepen met de vogels die hun melodieën fluiten vanaf de takken van de bomen.

Toen ik eens in het bos was om wat inspiratie in te ademen en even op een bankje ging zitten, kwam er zo een klein lief roodborstje naast me zitten, en ik dacht; Natuurlijk!, hoe kan het ook anders, jij wordt het beeld ervan! De vogel die én mooi kan zingen én een echte mensenvriend is. Sindsdien is het roodborstje het beeld van de muziekdoosjes. (hoewel er ook een winterkoninkje mee doet)

Toen de muziekdoosjes ook naar allerlei landen gingen, dacht ik, nu wordt het wel eens tijd om een treffende naam te geven aan mijn muziekdoosjes-onderneming, en ik was zeer verheugd toen ik ontdekte dat een Roodborstje in het Engels Robin wordt genoemd, what a coincidence! my name is Rob and I work in Wood !

De associatie met Robin Hood die leefde in de bossen en volgens de legende ”nam van de rijken en gaf aan de armen” vind ik ook zo gek nog niet, daar ga ik later misschien ook nog eens iets mee doen..

Rob de Looff

Benieuwd naar wat ik zoals maakte van hout in mijn leven vóór de muziekdoosjes? Kijk dan eens op de website van Solaris Houtatelier